10 April 2004

Glad Påsk!

Det är inte lätt att hålla reda på alla påskdagar, insåg jag och Mia när vi ikväll käkade påskgodis och försökte bena upp vad som hände vilken dag. Jesus dog på långfredagen, men sedan då? Vi käkar godis idag för att... och sedan uppstår han imorgon, eller var det på måndag, eller uppstår han imorgon och åker upp i himlen på måndag, men hur var det med Kristihimmelsfärdsdagen då? Knallade han runt och var spöke i flera veckor innan han stack?

Vi plockade fram facit.

Det är inte lätt att hänga med i sista biten. Korsfäst på fredagen (före sabbaten) och dog sex timmar senare. Check. Inget hände på sabbaten, utan kvinnorna gick till graven dagen efter (påskdagen). Jesus var borta. Sedan är det luddigt. Han visade sig för folk lite här och där, men det gick inte riktigt att utläsa om allt skedde samma dag eller över två dagar eller under flera veckor. Någon dag när jag har lite att göra ska jag sammanställa Markus och Lukas och grabbarna och reda ut tidsaxeln.

Tills dess käkar jag påskgodis. Tröstgodiset Gud införde för att inte korsfästelsen ska framstå som så hemsk. Och så lite målade ägg, som infördes för att man ska få i sig lite protein under helgen också. Glad Påsk!

No comments: