21 March 2004

Blandat söndagsblogg

* Var på sjukvårdsutbildning idag. Det där man gärna vill kunna men aldrig vill behöva använda. Bästa idag var när vi pratade kompressioner och hur ambulansmänniskorna kan defibrillera (för att få igång hjärtat), eller hur det stavas. En kille uttryckte sin idé för det fallet att vi befinner oss vid en bilolycka; "Jamen, kan man inte använda startkablarna då?" Jag gillar innovativa människor.

* En annan kille lyckades aldrig få i dockan rätt mängd luft; antingen kräktes den eller så pruttade den. Fast i verkliga livet har vi inga blinkande lampor som hjälper till förstås.

* "Hammarby kan inte vinna!!!"

* Idag läste jag WHO's rapport om våld och har fått ännu en påminnelse om hur barn kan ha det. I morse läste jag dessutom en rörande artikel i DN om en kille som en gång blev adopterad från Indien och nu adopterat en liten tjej från exakt samma barnhem. Igår läste jag i en veckotidning om ett par i USA som adopterat inte mindre än 25 handikappade pojkar. I fredags läste jag exempel på vissa brottslingars bakgrunder och uppväxter. Nu känner jag att jag skulle vilja adoptera alla utsatta barn i hela världen!

* Var det där tre streakande Hammarbyare jag såg i rutan???

* "21 gram" är faktiskt bra, om man låter virrvarret ha sin gång...

* Minnet är en lustig sak. 97/98 åkte jag och några kompisar på otroligt många hockeymatcher och jag satte ihop ett litet album med alla foton och tillhörande kommentarer. Idag bläddrade jag igenom albumet. 97/98 är inte så värst länge sedan, men ändå fanns där kommentarer och händelser jag inte har något minne av! Vad läskigt. Det var ändå rätt roliga och, trodde jag, minnesvärda saker. Undrar då hur mycket annat kul man har glömt bort...

* Vad skönt att Hammrby inte vann förresten. Det här är liksom mer deras stil. Kul för Edsbyn att ta första guldet på 26 år dock!

* Jag tror min sportfanatism sjunkit rejält sista året lagt sig på en bra nivå nu. På en direkt fråga idag hade jag ingen aning om var DIF var nu i helgen eller om de hade match. Och det kändes ok att inte veta det! För 1 ½ år sedan hade den okunskapen inte funnits på världskartan...

* Inatt drömde jag att jag var kung och hette "King Richard". Jag var tvungen att slåss mot en massa monster så jag stod i fönstret i ett torn av slottet och ropade på hjälp - på engelska. Jag ropade "All Uruk Hai's come and fight for King Richard, all Elves come and fight" men så kom jag inte på fler figurer från sagan om ringen som kunde vara till hjälp (dvärgar och människor kändes för klena) så jag började ropa på Star Wars figurer och sånt. Sedan blev det värsta livet utanför slottet och nästa gång jag tittade ut sken solen, vallgraven var full av snälla delfiner, elefanter käkade gräs och det var fred. VAD var det för dröm!?!?!?!

No comments: