4 June 2004

Deckargåtan

Yessss, äntligen dags för en Kriminalnöt åt folket igen. Den här gången ska vi lista ut vilka som är med i "elitidrottsligan" som planerade ett värdetransportrån men åkte fast. Först läste jag Aftonbladets artikel, sedan Expressens. Sedan var det bara att ge sig ut och leta.

Vad vi letar efter är
* 4 idrottsmän på elitnivå i en av landets största lagidrotter
* några har spelat i landslaget
* de är mellan 25-35 år gamla
* en av dem har EM-guld från 1994 och VM-guld från 1996 och 2000
* + en kille som är bror till en f.d. proffsboxare och som varit i klammeri med rättvisan förut.

På Aftonbladet kan man få fler detaljer kring 3 av killarna.

Först gäller det ju att hitta sporten. "En av landets största lagidrotter" betyder aldrig ishockey eller fotboll utan en sport med "många utövare men få tittare". Typ varpa, curling eller dart. Därför kändes handbollslandslaget för stort, trots att de tog EM-guld 1994 och jag kan tänka mig tre konkreta namn på de 3 som beskrivs närmare ovan. (men de andra årtalen stämde inte) Sedan fann jag att vi tydligen vunnit VM i "Teamåkning" inom konståkning 2000. Men det lät för absurt för att kollas vidare. Karlar i tights råna en värdetransport? Nä, precis.

Jag tänker inte lösa gåtan åt oss, men ett tips på vägen kan jag ge: Innebandylandslaget vann guld exakt enligt beskrivningen ovan. Lite otippat kanske, men sporten är ju full av lagom anonyma spelare för att passera som "elitidrottsstjärnor". Men innebandy, är inte det lite för gympasalsmesigt för rånare? Jag har visst missbedömt den där sporten...





No comments: