11 June 2004

Städning, film och politik. Glasklar blandning.

Det bästa med att inte städa varje vecka är att man ser när det behövs. Och det bästa med det är att det syns när det blir rent! Nu har jag dammsugit bort mina gångar genom lägenheten. Det ser väldigt blankt ut, men jag saknar nästan gångarna. Funderade ett tag på att lägga ut pappersblommor på dammattorna och kalla det min trädgård.

Fick en tillfällig sinnesförvirring och fick för mig att testa att få bort de svarta fläckarna i köket. Jag trodde ju att det vara normala slitningar i mattan, tills mamma en gång tog några tag med en skrubb och visade mig att det bara var smuts... Sedan dess har det sett jätteknäppt ut, med en liten ren fläck bland allt grått.

Och mormor har rätt. Att ligga på knä och skrubba för hand med borste och grön såpa ÄR det bästa. Vilket fint golv jag fick! Fläckvis alltså. Det var ju bara de mörka fläckarna jag attackerade. Resten tar jag när jag flyttar. Eller nåt.

Bestämde förresten i morse att inte reta upp mig på att Hogwarts byter plats hela tiden i nya Harry Potter-filmen. (Har dessutom bestämt att separera film och bok så man inte retar upp sig som alla LOTR-läsare gjorde.) I de två förra har det legat på höger sida av Loch Shiel, men nu hoppade det fram och tillbaka mellan kullarna. Bestämde att det ju är ett fantasiland så de kunde faktiskt filmat från olika håll i fantasilandet. Jag ska inte haka upp mig på det längre. Men jag tänker fortsätta haka upp mig på att de nu bar muggel-kläder utan problem! Poängen i tidigare filmer har ju just varit hur konstiga de är. Det är ju därför pappa Weasley klädde sig uppåt väggarna. Dessutom tänker jag fortsätta reta upp mig på saker de inte tog upp, och som faktiskt spelar roll redan i nästa film. Men det kanske jag ska reta upp mig på då.

Ser förresten fram emot Shrek 2. På DVD alltså. Jag kan ju inte vänta till september innan jag ser den, så den laddade jag ner och såg förra helgen. Skitskoj! Storyn var bättre i ettan, tyckte jag, men skämten och alla hintar till filmer/tv/moderna fenomen var kanon. Och om ni undrar vad medeltidens motsvarighet till pepparspray är...

Till sist lite politik: Thatcher ska hålla ett långt hyllningstal till Reagan på hans begravning idag. Jag förstår det... Och jag tänker fortfarande inte sörja den skitstöveln. Han hade tyvärr inte Alzheimer medan han var president. Isåfall hade man ju ändå förstått vissa saker. Tyvärr verkade även Time Magazine (producerat i USA förstås) ha glömt hur han tog från de fattiga och gav till de rika, i det närmaste uppmuntrade apartheid även i USA och tyckte homosexuella och knarkare fick skylla sig själva när AIDS svepte in över landet (inte ens bevisen om att 'vanliga' människor drabbades fick honom att ändra policy), för senaste numret hyllade honom som en stor politiker på ett sätt som gjorde att jag inte ens ides ha tidningen som toalektyr den här veckan.

No comments: