14 June 2004

Om man inte rör på sig står man still

Högst motvilligt måste jag erkänna att gårdagens händelse påverkade mig hela natten. Jag var på uselt humör när prusseluskan gick och kunde såklart inte gå och lägga mig i det tillståndet. I den situationen finns bara en sak som hjälper - Vänner. Så jag laddade ner ett par slumpvisa avsnitt, käkade allt chips och godis jag hade (varför har man inte mer hemma när man väl behöver det?) och skrattade fram till tvåtiden på morgonen. Inget tar udden av ett åskmoln som lite Phoebe och Joey.

Och under tiden kom jag på att det inte är konstigt att hon inte tycker jag "funnit mig själv" eller har en vuxen strategi med livet, eftersom hon själv stått still i utvecklingen sedan hon var 25. De senaste 15-20 åren har hon haft samma klädstil, samma frisyr, samma intressen (som bara blivit snävare, förut var Lloyd Webber ok, nu är han ytlig), samma åsikter, samma matsmak/inriktning och eftersom hon varit sjukpensionär lika länge står livsutvecklingen still den också. Såklart hon ifrågasätter så fort jag ett år antyder att det vore kul att göra en sak men ett annat år funnit något roligare. "Men du sa ju faktiskt förra året..." Jag kan gilla blus och kavaj ett tag, sedan känner jag för jeans och t-shirt, sedan vill jag ha färg, sedan vill jag ha jordfärger... Jag gillar att pröva nya saker och ger saker en chans även om de verkar dötrista. Ett talande faktum är att jag varit på både opera, balett och konstmuseum och numera gillar både Shakespeare och bergsvandring medan prusseluskan inte varit på en enda fotbollsmatch i hela sitt liv. Såklart man står still om man inte rör på sig.

Jag hoppas jag aldrig kommer stabilisera mig. Jag vill utvecklas, trampa nya stigar och ändra smak hela livet. Nu ska jag bara komma ihåg den här tankekedjan så jag kan ta upp den vid nästa tillfälle. Innerst inne är hon nog bara bitter, på något.

==============================
Förresten, jag måste ju dela med mig av poesin vi skapade igår. Havssand är en favorit, visst låter det vackert? En bunke kan absolut vara degfri och jag hävdar fortfarande att när en oxe "ejakulerar" så kan man tala om en oxsats. Ska man dela dubbelsäng gäller det att ha fismån och även om det måste vara tidernas motsats, visst är det något poetiskt över en havsvarm...nånting.

==============================
Till sist; På jobbet kom en mamma med en fyraårig lite kille i vagn. Killen var klädd i tomtenissedräkt (!) med luva och allt. Jag var ju tvungen att fråga om han var ute och spanade på barnen, men det visade sig att de var på väg till morfars födelsedagskalas. Mamman hade sagt att de skulle bära finkläder, så då hade pojken insisterat på sin röda dräkt. Tja, högtidsdräkt som högtidsdräkt...

==============================
Nu ska jag ladda upp inför Sverige - Bulgarien. Jag kommer snart, Linda!

No comments: