19 June 2004

Fredagsfyran, v. 25

Tema anonymitet+:

1. Är du anonym utav dig på bloggen?

Både och. Jag har inte hela namnet, men å andra sidan är jag så personlig och har så många speciella detaljer att det inte bör vara några problem att lista ut vem jag är, om man misstänker vem jag är alltså... Funderar dock på att köra öppet, frågan är bara... det finns lite att fundera över först, vilken inriktning jag ska ha; privat eller allmän.
2. Varför tror du folk vill vara anonyma?
Det ligger en viss frihet och trygghet i att vara anonym. Jag vet att vissa skulle ha väldigt starka åsikter om vissa saker jag skrivit, och skriver. Jag vet, jag skulle kunna vara rakryggad och ta det, men ärligt, jag orkar inte. Å andra sidan tror jag faktiskt inte att just dessa läser, så egentligen...
3. Spelar det någon roll? (fråga 2 alltså)
Äh, både ock tror jag. På ett sätt spelar det väl ingen roll eftersom man i alla fall inte vet om ens utsatta namn är sanna. Å andra sidan, det brukar väl märkas efter ett tag om skribenten är seriös eller inte, oavsett om det står Pelle eller Nalle Puh som underskrift. Hm, känns som att man är färgad av internet- och chatkultur... Alla har väl olika motiv för sina bloggar, det är väl inte alla som kräver en känd skribent antar jag.
4. Hur känns det idag?(jag kom inte på någon fråga 4 inom ämnet…)
Trött, ont i huvudet. Det blir så med lite för mycket öl och jäger i kroppen och så arbete på det...

No comments: