6 January 2005

Fantomen på Operan

Ska du se EN film i vinter - se Fantomen på Operan.

Den är så vacker så det gör ont! Bilderna, fotot... Musiken är ju helt underbar, men det är redan känt, skivan har snurrat ett antal varv här hemma genom åren. Men filmfotot... Herreminskapare vad vackert! Klippningen. Effekterna. Färgerna. Bilderna... Jag skulle faktiskt kunna se filmen utan ljud och ändå njuta.

Men passa på att se den på bio. Storslagenheten kommer försvinna på tv-rutan, även på en 32" wide-screen. Bor du i Stockholm har du tur, för den visas bara på en biograf - Astoria. Stor duk, stor salong, sköna säten, gott om plats för benen. Perfekt.

Jag rös redan under första sången, sedan rös jag tills jag frös. Tills sist visste jag inte om jag frös för att jag rös eller om det var kallt i salongen. Jag slutade varken rysa eller frysa förrän filmen var slut. Då grät jag.

Så, se den! Se den och njut. Och njut av Emmy Rossums (Christine) röst. Och av Gerard Butler (fantomen), han är snygg! Som min kompis sa direkt efteråt; "Du, vad hette fantomen? Är han så snygg även när han är ful, då är det kört, då är jag såld."

No comments: