21 January 2005

Jag har en plan... B.

Igår fick jag ett konstigt samtal från en kvinna som tydligen hittat mig i någon databas där borta i Storbritannien. Jag satt till halv tre inatt och sökte information om Luton. Jag vet, de är kända för två saker; en bilfabrik och en flygplats. Toppen. Såg dessutom på en BBC-sida att staden framröstats till Värsta staden i UK! Superfint. (Å andra sidan kom Glasgow OCH Edinburgh på delad fjärdeplats, så jag kan ju inte dra för höga växlar av det där...)

Ringde snabba-kvinnan idag. (Och Mia tycker Kenneth Branagh pratar snabbt...) Men hon hade lyckats slarva bort mitt CV och bad mig maila det på nytt. (Organisationsförmåga...?) Eftersom jag inte vet vilken databas hon luskat fram mig i så blev jag jätteglad, för då fick jag skicka mitt nya, flashiga CV. :-)

Kvinnan har försökt ringa två gånger idag. (Trots att jag sa att jag skulle till jobbet om en halvtimme, i morse.) Nu ikväll hade jag ett raspigt, snabbtsomfan och ohörbart meddelande, men även ett mail.

"Your C.V. is very good - when is going to be the best time to contact you to discuss???"

Japp, med tre frågeteckan och allt. Jag känner mig som en skolflicka men... Hon sa "very good"!!! Jag blir headhuntad (kom igen, låt mig få känna det så) och mitt CV är very good och hon är angelägen om att tala med mig. Det känns som att en Plan B håller på att ta form...

Med den lönen behöver jag inte ens vara rädd för CSN nästa år. Skulle inte skottarna nappa på mina ansökningar så kan jag faktiskt sitta nere i en avgashåla i platta England och tjäna pengar, träna business-Engelska och få in en fot på ett företag - medan jag fortsätter att söka mig uppåt. Värsta försäkringen ju!

Och med den lönen kan jag ju faktiskt ta tåget och åka de där 50 min till London på helgen (National Theatre...). Det finns inte ett enda berg där, men å andra sidan har jag Easy Jet runt knuten om jag vill flyga döbilligt upp till alla mina berg i Skottland.

Dessutom kollade jag upp serien som Luton Town spelar i. Det blir Tipsextra-nostalgi där nere. Minns ni Hull? Sheffield Wednesday? Blackpool? Aaah... leriga, engelska planer med sparka och spring fotboll. Kan bli hur kul som helst.

Kom igen, jag försöker sälja in stället åt mig själv nu, så kom inte med några dumma invändningar.

No comments: