1 January 2005

Fredagsfyran v. 53

Som motvikt till all död och elände kommer årets allra sista Fredagsfyran handla om någonting helt annat än katastrofer.

Tema: Nyårsfirande

1. Vad betyder nyårsfirandet för dig?
Press. Nyårsstressen är grymt underskattad. Man ska på fest. Man ska ha glitterkläder. Man ska ha kul. Man ska fira med en massa kompisar. Man ska äta gott. "Va, ska du bara käka tacos framför tv:n?!" När jag var liten tyckte jag dagen var jättesorglig. Det var som om det gamla året skulle dö. Nu tycker jag nog att det är en tid för reflektion. Tror att det är bra att tänka tillbaka på senaste året och summera både bra och dåliga saker, ofta rullar saker bara på utan att man stannar upp. Nyåret ger ett bra tillfälle för det.
2. Vad saknar du i ditt nyårsfirande?
Inget. Brukar nog göra ganska precis vad jag känner för just det året. Fast nu när man firat Hogmanay i Skottland två år i rad så kan man ju sakna festligheterna, de spontana danserna på gatan och alla kramar man får från totalt främmande människor.
3. Vad önskar du dig av det kommande året?
Ett jobb. Och får jag välja var; i Glasgow.
4. Vilken känd person, levande eller historisk, skulle du vilja bjuda in till din nyårsfest?
Vem vill man ha just till nyår...? En partymänniska, en man snackar med eller en man.... Äh, det känns lite för seriöst att bjuda in Raoul Wallenberg, mitt ständiga förstaval, men... någon att kyssa vid tolvslaget kanske? Skicka ett kort till Edward Burns, vetja, så kan vi snacka film först.

No comments: