14 January 2005

Fredagsfyran v. 02

För ett år sedan handlade Fredagsfyran om resor. De senaste veckorna har det hänt mycket och med stor respekt för vad som hänt ger jag mig på ett försök att köra med samma tema igen och nya frågor.

Tema: Resor

1. Finns det någonstans du kan tänka dig att resa just nu?
Lustigt att du frågar för jag känner att jag skulle vilja sätta mig på ett plan vart som helst - förutom till de värsta krigshärdarna. Jag vill åka någonstans och jobba - med ett betalt jobb. Afrika, Asien, Amerika, Grönland, t o m Antarktis låter spännande. Men helst får flyget gå till Glasgow.
2. Har de senaste händelserna påverkat hur du planerar ditt resande?
Nope, inte ett dugg.
3. Vilka är dina bästa tips för semesterresor utomlands?
# Att kolla upp stället på nätet eller i böcker först, för att få tips på vad man kan göra och se. (så slipper man ödsla tid på det där)
# Att fixa sin egen resa - med lågprisflyg och vandrarhem. (= mer pengar till annat)
# Att bo på vandrarhem eller B&B, för man träffar kul folk och får bra insider-tips från andra gäster och från personalen. Folk är faktiskt mer öppna på sådana ställen än på hotell. (och du ska ju ändå bara sova)
# Att bara använda kartan som förslag. De riktiga pärlorna och de minnesvärda upplevelserna finner man ofta när man lämnat den upptrampade stigen.
# Att undvika McDonald's och annat man kan få hemma utan verkligen ta tillfället i akt att prova nåt nytt!
# Att prata med lokalbefolkningen och med folk längs vägen. De bästa tipsen och råden (både gällande praktiska detaljer och saker att göra) har jag fått från dessa.
# Att inte förvänta sig eller kräva att saker är som hemma!
4. Skall man resa på egen hand eller med charter?
Inte charter! Vissa ställen kan kanske vara svåra att nå annars, eller så är charter billigast, så visst. Men jag avråder bestämt från att falla in i charterfällan. Se det bara som organiserad resa och boende, men utforma resten av semestern på egen hand. Jag lovar, du får mer ut av det.

Fan också, nu blev jag ännu mer sugen på att dra iväg!

No comments: