7 January 2005

Fredagsfyran v. 01

Tema: vardag.

1. Hur är ditt förhållande till vardagen? En gammal vän eller en fiende?
Vore det en fiende vore livet jobbigt. Vardagen heter ju så för att den kommer var dag. Vårt förhållande är väl... ständigt under utveckling.
2. Finns det någon tjusning med vardagen?
Ja, att den är så där lagom tråkig att man har något att längta till; antingen att se fram emot eller tänka tillbaka på. Det är där man finner drivkraft, det är min fasta övertygelse.
3. Har du något tips för hur man förgyller vardagen?
Unna sig saker man annars brukar förpassa till ledighet och festligheter för att man fått för sig att det är då man kan/ska göra just detta. Så mitt i vardagen kan man t ex avsätta en stund för sig själv och en god bok istället för att glo på tv, en kväll i simhallen, ett museibesök, oxfilé en onsdag... Det bästa tipset är att prioritera bort övertid ingen tackar en för och istället bjuda hem vänner på spagetti. Ger en kraft att ta tag i det där jobbet dubbelt så resolut dagen efter.
4. Måste man sträva efter någonting mer än vad vardagen har att erbjuda?
Det finns inget man måste. Men jag tror att om man inte har några drömmar så stannar allt och livet känns trött, så även om man inte tänker jobba häcken ur sig för den där jorden runt-resan så tror jag även vardagen blir lite lättare att leva i om man hoppas att man någon gång hittar pengar så att man kan ge sig iväg på en.

No comments: