3 January 2005

Nordirland:även polisen måltavla för brandbomber

I sitt nyårstal beklagade Nordirlands statssekreterare Paul Murphy att någon överrenskommelse angående återinförandet av en Nordirländsk samregering inte kommit till stånd. Duh...

========================

Och medan samtalen står still fortsätter brandbomberna hagla över Belfast. 16 brandbomber har man nu hittat i olika affärer. Några har brisserat och ett flertal affärer har brunnit ner. Än så länge har man mirakulöst nog klarat sig undan allvarliga personskador.

I lördags skedde dock något som verkligen fick folk att känna en fläkt av 'den gamla goda tiden'. En taxichaufför blev under pistolhot tvingad att köra med en brandbomb - liggandes insvept i en sopsäck i baksätet - till Grosvenor Roads polisstation. Som tur var kunde armétekniker desarmera bomben, vilken innehöll en stor mängd bensin. Continuity IRA har tagit på sig skulden.

Jag upprepar; den som har svaret på vad sjutton dessa grupper tror att de har att vinna på detta, var vänlig maila mig. Försöker de använda upp allt krut (bensin...) innan politikerna tvingar dem att avväpna sig totalt, eller vad? De stärker ju inte direkt republikanernas aktier om man säger så.

No comments: