28 December 2004

Dagens i-landsproblem: att tvingas äta finmat.

Tänkte inte så mycket på middag, mer än att jag bara har tråkiga kombinationer hemma och därför tänkta köpa något "kul" när jag ändå skulle ner till affären och köpa SL-kort.

Så ringde Mia och vi pratade om spenatsoppa. Jag beskrev hur jag gjorde den och - pling - spenatsoppa som är så gott! Men kanske inte vad jag tänkt idag. Mia skulle käka entrecote och lite sugen på rött kött med bearnaise blev jag allt...

Kom så till affären och - huvudet stod still. Jag stod vid färsk- och frysavdelningen i 10 minuter(!) och funderade. Jag var verkligen inte sugen på någonting. Inte ett smack. Inte ens på "onyttiga" saker som pizza och våfflor. Nej, jag vet, det är ingen mat, men förstå poängen i så fall.

Till slut blev det nästan pinsamt att smyga runt bland diskarna, så jag tog en dyr lövbiff och ett paket pommes. När jag kom hem var jag inte det minsta sugen. Jag hatar att "tvingas" äta finmat!

Pommes fritesen är i ugnen. Under tiden tänkte jag börja med spenatsoppan - som ska bli matlåda ett tag framöver. Den blev klar. Och jösses vad god den var! Om den var så här god förra gången jag gjorde den, för sisådär fem år sedan, varför har jag då inte gjort den oftare?!

Nu har jag tvingat in mig själv i vardagsrummet för annars kommer jag provsmaka slut på godsaken. Jag får ju inte bli mätt innan finmaten är slut. Den som jag inte känner för.

Undrar just när man föredrog spenat framför finmat sist?
Vilka problem man har...

No comments: