14 December 2004

En blogg om PHS i pappersformat?

Här klonas Kling & Klang står det i Aftonbladet Kvinna. Det är en riktigt kul artikel, för en gångs skull. Kändes som en blogg faktiskt. Tjejen har varit på besök på polishögskolan och delar med sig av sina tankar. Hennes tvångstankar känner jag mer än väl igen... he, he. Vill minnas att vi var fyra stycken som hade liknande tankar hela veckan när jag pryade där i 9:an. Undrar hur långt man skulle hinna om man snodde nåt och sprang? (För att inte tala om vilka tvångstankar jag fick när jag pryade på Norrmalms polisstation två år senare...)

Vid ett tillfälle fick jag testa. Jag kan säga att, man hinner inte långt. Inte om man har fyra vältränade män efter sig i vart fall och definitivt inte om man flyr ut på ett kalhygge. Jord smakar inte gott. Det fick jag veta då.

Ha, ha, ja klonade var det... Å andra sidan, yrket kräver vissa saker så det blir väl naturligt så att folk med liknande personlighet (gilla sport & människor...) söker och kommer in. F ö kan jag meddela att Kulturvetarna och Juristerna ser klonade ut på Stockholms Universitet också. Jag har ett förslag på hur de kan bryta klonartrenden dock, med risk för att få en ännu mer likriktad kull - slopa jaga-bov-kravet för en klass om året och låt deras utbildning vara speciellt inriktad på brottsplatsundersökningar, inre spaning och annat polisjobb där man inte behöver röra på fläsket.

Risken, som jag sa, är att kullarna blir ännu mer likriktade. Vi (för jag skulle banne mig vara en av dem) som går den spring-fria utbildningen skulle nog vara dem som inte gick runt i "gore tex-uniform", som en man sa i artikeln, men de springande poliserna skulle ju fortsätta med det. Jag ser redan uppdelningen framför mig, fast ännu striktare. Glasögonnördar och Sherlock Holmes-kavajer som studerar fiberspår i ena hörnet av matsalen och kortklippta S.A.T.S-flaskedrickare som diskuterar greppteknik i andra. Nåja, det finns nog en vits att blanda, trots allt. Det var en väldigt... uppdelad tanke, Franke.

No comments: