13 December 2004

En femma om bio

1. Vilken var den första tecknade respektive otecknade film du såg på bio?
Mamma säger att den första tecknade var Djungelboken. Den första otecknade är jag lite osäker på om det var Annie, Sound of Music eller E.T. Jag och mamma gick på allihop och jag vill minnas att de kom tätt inpå varandra. (Vi bodde i en håla där allt kom sent, så utgivningsåret är ingen ledtråd...)
2. Går du helst ensam eller helst med någon annan?
Det har ingen betydelse faktiskt. Lever mig in i filmen ändå, så det spelar ingen roll vem som sitter bredvid. Kan föredra att gå ensam ibland, men ibland är det kul att kunna viska till någon.
3. Finns det någon film du inte sett på bio men som du skulle vilja se i det formatet?
Hamlet (4-timmars från 1996) och Ben Hur - solklart. Tror bioduken och THX skulle kunna lyfta dem båda.
4. Har du haft någon annorlunda/speciell bioupplevelse? Berätta!
Tja... en cool grej var när jag såg 8 Mile (den med Eminem) i Glasgow och hela salongen full med tonåringar satt och diggade och sjöng med. När jag bodde i Washington D.C brukade vi åka och kolla på film i Silver Spring (tror jag att det hette). Det var ett i huvudsak svart område och det verkade som om hela släkten gick på bio tillsammans. Medan mamma tröstade småbarnet satt mormor och hejade på hjälten på duken. Det var skitcoolt! Publiken buade, hejade och applåderade och värsta B-filmen blev helt plötsligt hur kul som helst!
5. Är film bäst på bio?
Absolut. Det finns inget som slår att sitta i en mörk biosalong och sugas in i den stora duken.

No comments: