12 December 2004

Det är tufft att ha ett liv

I fredags kväll gick jag och Mia på teater (Din stund på jorden, schysst pjäs). Även om det inte blev jättesent så blev det det när jag kom hem och avslutade min julklapp till Mia. En favoritreceptbok som hon får fortsätta på sedan. Fick även för mig att söka reda på och ladda ner alla de där julsångerna jag gillar men inte har på skiva. Det är klurigare än man tror.

Fick för mig att en av mina favoritsånger hette "något med pomper and joy", så jag sökte på det - utan resultat. Det visade sig att de inte alls sjöng det, utan "comfort and joy" och dessutom hette den "något med merry gentlemen". Jag hittade den i alla fall. Men så läste jag texten och den verkar ju helcorny! Någonting med att bli räddade från Satan, vilken omnämns i hela två verser. Helt plötsligt verkade den klämkäcka visan vara värsta frikyrkliga kräkmedlet. Ursäkta, men den lät ungefär som Jehovas tidningar man får hem i brevlådan, där allt handlar om hur Satan styr och ställer och hur vi kan bli räddade om vi tar till oss Jesus osv osv. Jag bestämde mig för att inte lära mig sångtexten, vilket jag tänkt. Jag tror att jag tycker den är bättre om jag inte vet vad de sjunger.

Så igår var det segt att gå upp och åka till jobbet. Där började jag dagen med att knäcka ryggen. Jag böjde mig ner, och det var det. Sedan dess har jag knivskarp smärta i svanskotan, vilket spridit sig till höger skinka, höger lår och till ländryggen. Men jag åkte till Mia och bakade pepparkakor ändå. Sov över där. Låg på rygg på en madrass på golvet och det var skönt så länge man låg still - när jag väl kommit ner alltså - men så fort jag rörde på mig i sömnen vaknade jag. Och imorse tog det 10 min att komma upp.

Så, nej, jag ska inte tävla i NybörjarFortisTävlingen ikväll. Även om jag inte har köpt någon värja så hade jag tänkt åka dit och göra en rövare, men det ska jag tydligen inte nu. Men jag ska dit och heja på de andra och sedan ska hela fäktningsgänget ut och käka tapas. Så det blir sent ikväll också.

Måndagen borde vara helgdag. Man brukar vara så trött när helgen är slut.

No comments: