19 December 2004

Jul-Femman v. 51

1. Har du köpt alla julklappar än?
Jajamän, blev helt klar i torsdags faktiskt.
2. Har du köpt någon julklapp till dig själv?
Hm... jo, två billiga DVD's (2 för99:-); Jonas Gardell "Livet" och Final Cut. Jo, och så köpte jag en likadan till mig som jag köpte till brorsan. Säger inte vad det är - än.
3. Hur tänker du fira jul i år?
Hos mina föräldrar med dem och mina bröder.
4. Hur hade du velat fira jul i år?
Visst är julen en familjehögtid, men jag är inte främmande för att skjuta på närmsta familjen till en middag på en mellandag och istället fira jul med ett gäng kompisar i en timmerstuga uppe i fjällen; snö, skidåkning, varm glögg, öppen spis... Det känns som att de är min familj nu när jag är vuxen och singel.

Men eftersom mina kompisar inte känner samma sak så hade jag velat fira med HELA familjen (syrran jobbar) och gärna med mormor och morfar också.
5. Vad är julstämning egentligen?
En känsla av total frid, hög mysfaktor och en trygghet i en kärleksfull miljö. När jag satt med glögg och lussebulle i en pyntad och mysig lägenhet och pratade med trevliga människor hemma hos Linda på hennes julfest så kände jag julstämning. Likaså förra året vid ett tillfälle hemma hos mina föräldrar. Det går inte att planera julstämning, den bara infinner sig helt spontant när förhållandena är de rätta.

No comments: