3 December 2004

Royal League - läktarfajten

Dagens glosa: Masslagsmål. Jag vet inte, men betyder det att ett gäng Leksingar ryker ihop? Eller är det ett stort slagsmål? Expressen tyckte hur som helst att de ville komma på något riktigt enormt för att beskriva de 30-40 pers som rök ihop i Oslo igår. Djurgården mötte Vålerengen i en inomhushall och som väntat passade vissa personer på att ha julafton på andra sidan gränsen. Djurgårdare härjade runt i tunnelbanan och ute på stan rök folk ihop. Det slutade med att 9 svenskar och 1 norrman blev gripna för "störande av allmän ordning". De 9 svenskarna var kända av polisen - så då vet vi att det är sådana som inte kan röja i välbevakade Sverige som passat på att roa sig i Norge. Men det är en rätt lindrig rubrik om det var masslagsmål...

Värre var det i danska Bröndby. Där var det krigsscener när IFK Göteborgs supportrar i vågor gick till organiserad attack med stenar och tillhyggen mot polis och Bröndbysupportrar. Holy shit.

Förlåt mitt ironiska tonfall, men Expressens ordval är bara så skrattretande.

Framförallt när man i nästa artikel i samma tidning läser att Bröndbyfansen efter matchen försökte komma åt Göteborgarna, men att de inte lyckades för att polisen skiljde dem åt och att de då gav sig på polisen istället. Det står också att två svenskar fick uppsöka läkare efter batongslag av polisen och att man nu anmält dessa. "Hur svenskarna fått sina skador är oklart". Verkligen?

Jag tror minsann att båda läger försökte komma åt varandra - oavsett vem som började - och att polisen hamnade emellan, som vanligt. Men från första artikeln låter det ju som värsta Troja-krigsmetoden från Göteborgarnas sida...

Rapporter säger också att några Djurgårdare tände bengaler(!) i inomhusarenan(!!) och sedan slängde ner dem på planen(!!!). Man kunde ju tro att dessa är norrmän... stanna där ni hör hemma, ni. Puckon!

No comments: