5 October 2004

Göteborg borta/hemma

Det är inte lätt att vara schizofren. Det kändes kanonkul att få vara med när min favoritklubb fyllde 100 år igår, men samtidigt som jag gladdes åt att mitt lag avancerade i tabellen - och nu har ett efterlängtat SM-guld i sikte - så surade jag för att mitt lag torskade med 0-2 och troligen inte ens kommer sluta bland de 4 bästa. Det är inte lätt att hålla på IFK Göteborg och Djurgården samtidigt.

Dessutom kan man ju fråga sig varför änglarna grät störtfloder just igår, när Blåvitt fyllde år, eller var det glädjetårar? Hur som helst regnade det i Göteborg så man trodde det var havet som slog över. Det kanske det var, förresten, för vattnet verkade komma horizontellt...
Det är ingen lek att försöka äta rätt och regelbundet när man lämnar Stockholm 10.30 och inte får käka "lunch" förrän 16.00! Och det blir ju inte bättre om man, som min granne i bilen, botar hungern med två chokladkakor, fyra bananer och ett paket hot dog. Men jag kan knappt klandra honom, för är man döhungrig och har en chaufför som ignorerar passagerarnas behov så får man väl göra så gott man kan.
Det första jag gjorde när jag kom hem inatt var förresten att flytta över SL-kortet från ett par jeans till ytterjackan - där det hör hemma. Det är surt när man betalat för ett SL-kort och sedan tvingas använda remsa i två dagar för att man är så korkad att man låter kortet ligga kvar hemma!


På vägen hem lekte min bil 20 frågor. Det är inte lätt när en av deltagarna envisas med att vara gamla komiker. Till sist var vi tvungna att säga åt honom:
"Inga fler svart-vita gubbar nu, tack!"
Vem fan vet idag vem Rolf Bengtsson är...

Men däremot kunde man kanske vänta sig att när killarna vet att det rör sig om en man som spelat fotboll i AIK, inte gör det längre och som är politiker på riksdagsnivå så ska de inte ropa ut unisont:
"Jaa, Bosse Ringholm!"

No comments: