14 October 2004

Husmodernytt

När jag precis fick lönen sist så impulsköpte, ja impulsköpte, jag ett dammsugarmunstycke. Jag kan lika gärna gå och dö nu. Börjar man impulsköpa städgrejer - då går det utför med en. Hur som helst, det var en sån där Twinner som jag såg på tv-shop för hundra år sedan och/men som jag hört ska funka kanonbra. Den är tunn och smidig, suger från flera håll och kan köras tvärs över parkett och mattor utan att ställas om. Oh, shit, jag låter verkligen medelålders... Nåväl.

I helgen impulsköpte jag en stegräknare. Testade en för ett par år sedan och även om man kanske inte kom upp i 10 000 steg varje dag, vilket är nåt uträknat idealmål, så var det kul att se hur mycket man rörde sig och framför allt skillnaden mellan olika dagar och aktiviteter. I tentatider var det inte många steg per dag, men på en fotbollsmatch kunde det bli 3000 steg på ett bräde.

Igår invigde jag båda. Man går många steg när man städar, kan jag upplysa er om! Och munstycket kändes förträffligt. Ska jag klaga på något så är det dels på att det lätt "snor runt" när man bökar under sängar och grejer, så det hamnar upp och ner, och dels så låter det otroligt högt eftersom det är fyra luftintag och inte ett täckt som i ett vanligt munstycke. Det positiva är att det faktiskt suger från alla håll, att man kan gå från parkett till matta och att det inte blir vaccuum ens på de tjocka mattorna.

När jag ändå var i gasen med hucklet på huvudet så planterade jag i de där ljungen i blomlådan. Jag hade ju bara ställt ner krukorna, men man ska tydligen plantera dem i jord också... Ja, och då planterade jag basilikan medan jag ändå höll på. Köpte ett praktexemplar sist som stått länge och nu har ännu fler förgreningar. Den blir nog glad av lite härlig mylla också.

Och för att riktigt chockstarta min karriär som husmoder så har jag lagat mat i två dagar. Höstsoppa, rotfruktssås (till pasta), skinksås och bakat bröd. Nu funderar jag på att koppla in extrafrysen, köpa mer 3.90kr rotfrukter och göra rotsakslådor, ugnsstekta rotsaker, baka bullar och... nu ska jag nog gå och ta tempen, förresten.

No comments: