3 October 2004

Riddarträning

Aah, är det en sak jag uppskattar här i livet så är det min fantasi. Fäktningen var helt fantastiskt rolig idag!

Inatt drömde jag en lite halvsjuk dröm där jag försökte hitta ett växlingskontor med bästa kursen för Euros, så jag kunde växla in dem. Plötsligt fick jag fly beachen för ett gäng riddare var efter mig. Jag plockade upp en florett från marken och slogs mot dem. Och nu har jag tydligen lärt mig något, för inte fäktades jag som Aragorn direkt... Men honom mötte jag; min florett mot hans svärd - och jag vann! Jag vann tre bataljer sedan såg jag en gammal medeltida kung stå en bit bort. Och han var en hunk! Vältränad och enormt snygg. Jag slängde mig i hans armar och kramade honom hårt. Jag såg att han liknade Ewan McGregor - och då vaknade jag.

Så på träningen idag övade vi såklart inför en medeltidsfilm. Viggo Mortensen var tränare. Aaaah.... Jag hade förberett mig på stationsträning, men vi körde uteslutande teknik och fri fäktning. Fri fäktning är förresten kul, för när vi har tränat teknik i 1,5 timme så kör vi match - och då skiter vi i tekniken utan försöker döda varandra i stället! Hur som helst, min partner under teknikövningarna var Ewan McGregor. Bakom den där masken kan ju vem som helst gömma sig... Han var bra, vi låg på samma nivå och han gav mig bra feedback. Som tack körde jag in floretten mellan revbenen på'n.

Viggo har enormt lätta fötter. Han hörs inte när han rör sig, medan vi andra låter som en hord elefanter. Ewan McGregor undrade om det var utrustningen eller fäktningen man svettades mest av... det kan man fråga sig. Saken är att jag faktiskt blev ledsen när träningen var över. Jag ville ju att Viggo skulle köra lite mer med oss och jag ville ge Ewan lite fler blåmärken...

Efteråt upptäckte jag förresten en skitcool grej. Mitt hår går nästan till axlarna och när det är alldeles genomsvettigt efter ett pass ser jag ut som en medeltidsriddare - COOLT! Det var ju liksom därför jag började fäktas. Mission completed. Nu kanske man skulle ta och tortera en häststackare också och lära sig att rida... :-)

No comments: