1 October 2004

Nära skjuter ingen till UEFA-cupen

Två charmiga holländare kom fram och frågade om jag visste var de kunde käka någonstans. Jag visade dem till Solna Centrum tvärs över gatan.
"Ah, you're a very nice woman. Do you wanna go out with me?" sa den ene.
"Well, sure, if we win 5-0." svarade jag.
Det blev ingen date med den charmige holländaren.

Men en adrenalinkick. Var det bara 4'500 pers på Råsunda? De lät som 20'000 stundtals. Kanske beroende på att alla var taggade till tänderna. Matchen kändes hopplös, med tanke på vad som hände i Utrecht sist, men på andra sidan stod 1000 terrorister och dem kunde man väl åtminstone ha lite skoj med.

Ett tips då vore kanske att sjunga hatramsorna på engelska åtminstone, så terroristerna fattar vad man säger...

Nu blev inte matchen hopplös. Undret var nära, men siffrorna stannade vid 3-0, så vi torskade med 3-4 totalt... Tänk om Djurgårdardsspelarna åkt med sina kroppar ner till Utrecht förut! Tänk om...

Ska bli intressant att se hur UEFA reagerar på Utrecht-supportrarnas förehavanden på arenan. Utrecht måste vara en av klubbarna med högst bötespost i sin budget i Europa... Den här gången träffades DIFs målvakt i huvudet och dessutom rånade man en av kioskerna. Smidigt. Som jag redan sagt, deras supportrar är galna! En indikator är väl polisens egen riskanalys av matchen. På en femgradig skala brukar ett vanligt derby, med risk för sammanstötning mellan supportrarna, rankas som en trea. Gårdagens match var en fyra. Trots en förväntad publiksiffra på max 8000. (Nu var det 4'500.) Skulle vilja se en match mellan Utrecht och Millwall...

Fick en känsla av att domaren bestraffade Utrecht på en gång när han la till 7 minuters (!) stopptid. Tyvärr fick vi inget Bajen-mål* ens med den hjälpen.

*Bajen-mål = ett avgörande mål på övertid. Det är så de brukar avgöra sina viktiga matcher...

No comments: