29 October 2004

Jag sa ju det... och lite till

Minns ni min upprörda blogg om Aftonbladets löpsedel igår? Som jag trodde så tog löpsedeln skruv. Min ena bästis jobbar i en församling och enligt henne har de haft ett helsike idag. Det har "strömmat" in talonger och fax. Och flera av dem är felskickade. Man måste vända sig till den församling man tillhör, men det hade Aftonbladet missat eller så fattade folk inte det, för bästisen har suttit hela dagen och faxat tillbaka till folk och talat om vart de ska vända sig. Plus att hon informerat dem om att de fyllt i fel och att namnteckning måste vara i original, fax duger inte.

Majoriteten av svenskarna må vara förnuftiga människor, men bästisens kaos på jobbet idag, plus samma kaos på min församling (kunde inte låta bli att ringa och fråga), vittnar ändå om att tillräckligt många "gått på" uppmaningen. Man kan ju undra hur många av dem som kommer gå med igen om ett par veckor, när de insett vad de gjort... Bra jobbat, Aftonbladet, bra jobbat.

========================

Jag har tydligen också jobbat bra, den där natten när jag satt uppe till tre. Både lärarna och de studenter som skulle opponera på mitt paper hade en allvarlig åkomma idag - de tyckte att papret både var välskrivet och "otroligt intressant"! Nämen, seriöst... Jag tolkar det som ett klartecken för min C-uppsats. Dessutom verkar jag kunna nischa in mig för en fortsatt "karriär". Tydligen har det hittills inte funnits någon kriminolog i Sverige som analyserat film och teater. Det finns sådana i England och USA, så jag fick rådet att inte fokusera på Shakespeare... No problems, jag tänkte börja med att sätta tänderna i David Mamet. :-) Sedan tänkte jag ta mig ann Lukas Moodyson. Sedan har jag idéer nog för att hålla mig sysselsatt till pensionen. Tänk att få sitta och analysera sådant här - och få betalt! Synd bara att forskare har så infernaliskt kasst betalt. Det får bli en hobby.

===========================

Var än Bin Laden gömmer sig så verkar han ha tillgång till bio. Hur kommer det sig annars att han i sitt tv-sända tal ikväll refererade till Michael Moores film "Farenheit 9/11"?


Bin Ladin tycker att den amerikanska administrationen påminner om
"korrumperade" arabregeringar.
- Det föll oss aldrig in att landets överbefälhavare (Bush) skulle lämna 50
000 medborgare i de båda tornen att ensamma möta dessa fasor. . . därför att han
tyckte det var viktigare att lyssna på ett barn som pratade om sina getter, sade
han.

(Expressen.)


För visst måste det vara därifrån han hämtat sagofarbrorn? Jag kan inte låta bli att undra vad han i så fall tyckte om rullen. Han måste ha haft en hedersstund. :-)

===========================

Har ni sett Yassir Arafat? E det inte en liten bedårande farbror i den där sparkdräkten? Så sööt...

===========================

Prestonpans i Skottland har beslutat att imorgon be om ursäkt för häxavrättningarna för 300 år sedan. Dessa som grundades på inget annat än moralpanik och vanföreställningar. Det påminner mig om att "det är aldrig för sent", men tänk om man kunde lära av historien och vara lite mer försiktig med vad man grundar sina domar på...

No comments: