5 November 2004

Fredagsfyran, v. 45

Veckans Fredagsfyra, som är den första som presenteras på Artikelverkstan istället för Ettanolla har förstås tema: politik och presenteras av Andreas på Ettanolla.

1. Vann rätt person presidentvalet i USA?
Är det här en kuggfråga?
2. Lägger vi oss i amerikansk politik för mycket?
Den påverkar oss ju mycket, så det tycker jag inte. Vi kanske inte kan ändra den, men man måste ju få engagera sig i sånt som kommer att beröra en - på en eller annan nivå. Deras "krig mot terrorism" påverkar oss ju vare sig vi vill eller inte!
3. Vem borde bli president i Sverige?
Ingen, jag vet inte om jag riktigt är inne på en idé med en president istället för en statsminister. Känns instinktivt som att en sådan har för mycket makt.
4. Vad skulle hända om George W Bush och Carl Gustaf Bernadotte (kungen asså) bytte jobb med varandra?
För det första skulle GWB göra mindre skada i rollen som maktlös kung! Och vår halvdumma kung skulle säkert inte få lika vansinniga idéer som GWB, tvärtom tror jag USA helt plötsligt skulle göra v-ä-l-d-i-g-t mycket välgörenhet... Med GWB som kung skulle vi säkert avskaffa monarkin, samtidigt tror jag kungen borta i USA skulle ta upp en hel del sociala reformer på dagordningen.

F ö fick jag en rätt kul grej i mailen idag. Vill man ge utlopp för sin ilska så kan man ge presidenten en virtuell omgång stryk på den här adressen. He, he. Rätt kul när han börjar böla efter pappa...

No comments: