9 November 2004

Smått & Gott

# Ni vet Boggart:arna i Harry Potter-landet som förvandlar sig till det man mest är rädd för? Det bor en sådan i min badrumsspegel. I lördags skulle jag göra mig vacker inför en helkväll så jag sminkade mig, klädde mig i min röda blus, satte i pärlörhängen (såna där små prickar) och tyckte det skulle matcha med pärlhalsband då också. Tog sedan tag i frisyren. Fick volym på håret, för en gångs skull, och sprayade det när det låg så där snyggt och inramade ansiktet samtidigt som öronen syntes. Så tittade jag upp - Carina, 42 år gammal, karriärkvinna och trebarnsmamma. AAAAAAARRRGGHHH!!!!

Med tanke på att jag så sent som i September fick visa leg på Systemet så blev det en chock att se att jag kan se 10 år äldre ut också. Det ville jag inte. När jag kammat ur katastrofen (och bytt smycken!) försökte jag få volym med "lätt" tupering. Säg hej till Elfride Jelinek. Vi gick aldrig ut efter middagen hos min väninna. Puh!

# I söndags fyllde pappa år. Han sken som ett barn på julafton när han fick whiskykaggen av mig och mina syskon. Han är så undebar för han glittrar verkligen med ögonen och flinar från öra till öra när han blir glad. Tydligen hade morfar, som kom senare på kvällen, blivit avis... Han fyller år i Januari, hm...

# Att komma hem är en kulturkrock. I mitt land hjälps vuxna människor åt med saker, på lika villkor. I familjens land dukar mamma och systern av bordet och förbereder fika medan pappa och bröderna sitter kvar och småpratar om inget speciellt. Det gjorde Carina också, för hon blev så irriterad och trotsig att hon vägrade göra könsuppdelningen ännu tydligare. Någongång kanske man skulle lära sig att man inte kan ändra på allt här i världen och så ta seden dit man kommer... Men jag har inte kommit dit än, jag är fortfarande rebell.

# Vad... jag vet inte vilket ord jag söker; kul/knasigt/intressant/jobbigt/spännande att Assyriska fick avancera till Allsvenskan. Vi visste väl att Örebro låg risigt till, så gick snacket även i Örebro när vi mötte dem i somras, men man trodde kanske inte att ett så tekniskt beslut skulle tas. Men med facit i hand och med tanke på hur snöpligt Assyriska förlorade sista matchen så tycker jag allt de är värda platsen. Det är hysteriskt kul att ett så speciellt lag spelat sig upp till högsta ligan! Jag vet (eller tror mig veta) hur mycket detta betyder för assyrier i hela världen och jag gläds med dem. Det är riktigt häftigt att ett helt folk, skingrat runt hela världen, följer det här laget. Tror inte bara det är Expressen och DN som kommer sitta på pressläktaren nästa år.

Vi som har mött Assyriska borta vet också vilket, hm, brinnande intresse det är runt laget. De gånger jag varit på Bårsta IP har det varit fullt slagsmål - mellan syrier och assyrier. Det behövs inga motståndarfirmor på deras matcher, t o m våra bråkigaste supportrar har stått med hakan nere vid knäna och tittat på. Halva läktare har sedan följt med in i omklädningsrummet, fast nu har jag hört att de tvingats införa hårdare regler (läs: regler) för vilka som egentligen får vara var. Det ska bli spännande att se hur det blir nästa år, jag kan nästan lova att det kommer bli en färgrik allsvenska.

Vi Djurgårdare (och Hammarbyare) gladde oss åt att Gnaget åkte ur just för att de är Gnaget. Andra tyckte det var bra att bli av med AIK och alla problem och problemsupportrar runt klubben. De känner inte till Assyriska.

# Vad trött jag blir när Eggbert signerar sina mästerverk. Och det känns ju inte vidare skoj att han är Djurgårdare i det här fallet. Jäkla Bajenfasoner.

No comments: