5 November 2004

Något läskande

Pommac ska slutas tillverkas, annat än vid stora högtider. Jag funderar bara lite och undrar om inte Pommac kan tjäna på att begränsa produktionen. Om man vet att man inte kan få tag i det andra tider på året så kanske det blir en viss grej av att ha det till högtiderna. Lite som julmust.

Själv tycker jag både Pommac, Trocadero och Champis(!) är äckligt, så mig kvittar det vilket. Däremot saknar jag Portello och Loranga, dem hittar jag kanske en gång om året i butiken, max. De är goda. Och Irn Bru, men det är lika skotskt som julmust är svenskt och jag hoppas de två aldrig må mötas. Inte så länge man kan fixa Irn Bru på The English Shop i alla fall.

Tydligen dricks det en hel del Trocadero uppe i Norrland och jag tror att den sociala grejen betyder mycket för hur en dryck uppfattas. På ungdomgården när jag var liten så var det coolt att dricka Loranga, men Fanta var mesigt. När jag bodde i Skottland så föll jag förvisso för Irn Bru direkt, men många av dem som rynkade på näsan först tyckte om den innan de åkte hem ett år senare. Man "lär" sig tycka om en dryck. Ett tag var jag bara tvungen att dricka Pucko till varmkorven, annars vore det som att käka varmkorv utan bröd. Idag kan jag tycka att den är lite gräddig.

Må de aldrig sluta tillverka Hallonsoda i varje fall. Det är en klassiker i min drickaback.

Avslutningsvis kanske jag kan få pigga upp er med en liten fredagshälsning. Den fick åtminstone mig på bra humör i morse.

No comments: