12 November 2004

Jag vill också göra blogglista!

Alla andra verkar ju göra det just nu och då vill jag också vara med och leka. Alla känner till Observers lista över de 10 tråkigaste, f'låt "viktigaste", bloggarna, men det var så mycket tekniskt, politiskt och kryptiskt så de kändes inte det minsta viktiga för mig. Mymarkup.net, gudmundson och tesugen läser jag regelbundet, men övriga 70% hade jag aldrig hört talas om och när jag kollade upp dem var de stora gäspningar. Eller ren grekiska.

Men vi är alla ute efter olika saker.

Dem jag läser regelbundet, och därmed, väl, måste betrakta som viktiga, hittar ni i länklistan till höger -------------------->
För att jag ska lista någon där måste jag tycka om bloggen så mycket att jag vill läsa den flera gånger i veckan och även kunna nå den från andra datorer än min egen. Som jag nämnt så har jag börjat använda min blogg även som portabel/universell/nätbaserad hårddisk. Så via länkarna når jag sidor jag kan vilja nå från publika datorer (ex. i uni-biblioteket) och genom att skriva (copy+paste snarare) en draft kan jag spara info från databaser som jag inte kunnat maila/skriva ut på annat sätt (ex. i uni-biblioteket).

Vilka bloggar som är viktiga för världsfreden eller för svensk opinionsbildning vet jag inte. Jag får fortfarande intrycket av att det mest är bloggare som läser andras bloggar, så jag är rädd att jag tycker allesammans har begränsad vikt i samhället...

Hm, man kanske skulla skicka sin länk till de människor man verkligen vill påverka? Lasse Anrell, HD, Tomas Bodström, Dramatens regissörer, FN, Djurgårdens tränare, Aftonbladets redaktion... Fast det kan ju vara svårt att hitta de relevanta inläggen i min kaosblogg, förstås. Någongång ska jag lista ut hur man göra kategorier i Blogger.

Jag lovade en lista, så därför skulle jag vilja, kanske inte lista, men tipsa om några bloggar jag tycker är som små oaser i bloggbruset.
* Linda på Paradisgatan - filosofiska och personliga reflektioner över det mesta. Ibland dyker ett härligt citat upp från en gammal bok du inte visste fanns. Ofta kan man läsa finurliga, tänkvärda och träffsäkra betraktelser om saker man kanske inte alltid tänker på utan tar för given. Ett exempel.
* Cede - En svensk som bor i London och delar med sig av sina betraktelser, vardagsproblem och akademikerproblem. Då och då dyker bävern Castor upp med historier och foton. Ett exempel.
* Lille Skutts tankar - korta, personliga anekdoter från ett vardagsliv någonstans i Stockholm. Kan dröja mellan inläggen, men så kommer de på snöre ibland, och hur många bloggande släktforskare finns det egentligen? Ett exempel.
* Eric in Sweden - En amerikan som pluggar i Uppsala och skriver om sin vardag här. Åtminstone jag roas hysteriskt av att läsa betraktelser om ett land från en utböling. Ofta får man sådana där lite kluriga vinklar på saker och ting. Extra roligt är det när det handlar om mitt eget land. Ett exempel.

Det jobbiga - och roliga! - är att jag hittar nya bloggar hela tiden, så länklistan fylls ständigt på. Nu senast fann jag en intressant blogg för några veckor sedan när jag fick höra att hon "kanske" kommer på en fest på lördag, så då ville jag åtminstone veta vem det var. Varför hade jag inte kollat upp den bloggen förut??? Nu har jag gjort till vana att klicka på en okänd länk varje gång jag går in på sweblogs.se. Man vet aldrig...

No comments: